Date tehnice               

Căsuţele mobile sunt concepute cu un nivel, in gama de dimensiuni 2,50 x 6,50 m; 3,00 x 6,25 m; 4,25 x 7,50 m; 5,00 x 10,35 m si 6,25 x11,65 m. Mai există o variantă cu 2 nivele (parter + semi mansardă) cu dimensiunea 7,50 x 5,00 m pe nivel.
 

In faţa oricărui model de căsuţa se poate amplasa o terasă acoperită, de asemeni mobilă, avand dimensiunile adecvate fiecărui model (o propunere fiind 2.5x 6 m).
 

Casă mobilă este aşezată pe o structură metalică (şasiu) ranforsată care este susţinută de 8 role (roţi) duble. Acestea permit atat deplasarea pe distanţe scurte pe terenul unde este amplasată căsuţa, in funcţie de necesităţi, cat şi urcarea şi coborarea căsuţei pe un trailer cu ajutorul unei rampe. Astfel căsuţa poate fi mutată prin transport cu o remorcă sau un trailer, pe şosea, la orice distanţa in interiorul sau in afara ţării. Transportul, pentru lăţimi ce depăşesc 2.5 m, este considerat agabaritic şi se poate realiza doar de către firme de transport specializate.
 

Amplasarea la locul de destinaţie se poate face uşor cu ajutorul cuplei de remorcare ce poate fi montată in partea anterioară sau posterioară a structurii metalice.

Mai mult de atat, datorită concepţiei modulare, căsuţa poate fi complet demontată şi ambalată de către echipa noastră specializată in 3-4 zile (in funcţie de model şi mărime), urmand să fie transportată la locaţie şi apoi remontata in 4-5 zile lucrătoare. Această particularitate este oportună şi in situaţia cand nu este acces auto la locul de amplasare.
Casă mobilă poate fi amplasată atat pe teren intravilan cat şi extravilan şi ce este mai important nu necesită formalităţi şi autorizaţii complicate şi costisitoare.
Terenul pe care se amplasează casa trebuie să fie plan, orizontal şi relativ bine bătătorit. In cazul cand căsuţa stă mai mult timp in acelaşi loc este recomandat ca aceasta să fie amplasată pe dale standard din beton.


Casele mobile sunt complet mobilate şi utilate. Ele pot fi folosite in diverse scopuri: casă de vacanţă, casă de grădină, spaţiu comercial şi cel mai interesant (datorită formei, izolaţiei termice, finisajelor şi dotărilor), ca şi locuinţa permanentă.
In funcţie de dimensiuni şi număr de nivele casele mobile au de regulă in componenţa un living cu bucătăria deschisă sau inchisă, 1 dormitor matrimonial, 1-2 dormitoare pentru copii sau oaspeţi, o baie, opţional şi 1 grup sanitar cu duş, etc.

Casele mobile sunt construite din panouri SIP (pentru pardoseală, pereţi exteriori şi interiori şi acoperiş) executate din materiale lemnoase, fibrolemnoase şi materiale izolante, imbinate cu elemente metalice demontabile.

Căsuţa poate fi racordată la utilităţi (energie electrică şi apă) dacă acestea există la locurile de amplasare, avand racordurile necesare.
Dacă utilităţile nu există, energia electrică poate fi furnizată de un generator electric, iar apă potabilă şi menajeră se poate asigura de la un puţ forat pe teren.
Apele reziduale sunt transportate şi evacuate printr-un sistem clasic de ţevi de scurgere, ce poate fi racordat la sistemul de canalizare urban sau la o fosă septică.


Grupurile sanitare sunt dotate cu baie cu hidromasaj, lavoar şi toaletă clasică, urmărindu-se asigurarea unui grad sporit de confort. Totodată aici este amplasată şi o maşină de spălat rufe plată ce nu depăşeşte gabaritul mobilierului modern din dotare.

Bucătăriile nu sunt mari dar suplinesc prin mobilierul generos (5 m lungime) şi dotarea modernă cu multiple utilaje (aragaz cu 4 ochiuri, racordat la o butelie de butan, cuptor electric, hotă extensibilă, lavoar simplu său dublu, frigider cu congelator separat, maşină de spălat vase, etc.


Incălzirea se poate face electric cu ajutorul panourilor radiante cu termostat, consumul fiind mic datorită calităţilor termice extrem de bune ale căsuţei. Totodată in dotarea acesteia intră şi un şemineu, care, alimentat cu un maxim de 10 lemne uscate asigură 12 ore de confort termic (pană la o nouă realimentare) cu temperaturi intre 20 şi 30 grade celsius. Opţional, căsuţa se poate dota cu instalaţie de aer condiţionat.


Preţul unei căsuţe variază intre 10.000. şi 30.000. Euro in funcţie de model, mărime şi dotări.

Se pot comanda spre execuţie şi casele mobile din gamă de dimensiuni ce nu sunt pe stoc, termenul de fabricaţie şi amplasare fiind de 1-3 luni in funcţie de planificarea lucrărilor.

Pentru a vizita şi a testa o căsuţă mobilă din seria La famiglia şi de ce nu de a petrece o noapte in ea vă aşteptăm la puntul de lucru al firmei din oraşul Buşteni, str. Prahova nr. 24, judeţul Prahova.
 

CARACTERISTICI TEHNICE
 

Şasiu: Şasiu din profil rectangular metalic sau compozit, prevăzut cu 16 role pentru deplasare.

Podea
: Structură: grinzi compozite, lemn ignifugat. Panouri ŞIP (Structural Insulated Panels) cu structură OSB (Oriented ştrand board). 15 mm şi izolaţie 150-200 mm polistiren expandat ESP 80. Folie parchet PEE (polietilenă expandată) sau Folia XPS (folie rilată din polistiren extrudat) şi parchet laminat.

Pereţi: Panouri SIP cu izolaţie 120-200 mm şi bariera de vapori. Finisări exterioare: Varianta "CITY" - poliestiren expandat, adeziv şi tencuială structurată; Varianta "COUNTRY" -lambriu lemn. Finisări interioare: gipscarton sau lambriu lemn natur.

Acoperiş
: Panouri SIP cu izolaţie
poliestiren expandat EPS 80 şi folie barieră de vapori. Acoperire ventilată cu şindrilă bituminoasă sau tabla tip ţiglă. Sistem pluvial din PVC.

Ferestre
: Rame şi feronerie Rehau cu dublă deschidere, geam termopan.

Instalaţia electrică
: Tablou electric complect legat la curent cu prelungitor, ştecher priză schuco 32 amperi şi cablu in secţiune de 3x4 mm. P m
sx 15 kwh.

Incălzire
: Panouri radiante, convectoare sau ventilo convectoare electrice la alegere. Suplimentar şemineu cu lemne.
Optional: - incalzire in podea

Apa-Canalizare: Racordarea
instalaţiei sanitare: legătură la reţeaua de apă sau la pompă de aducţiune din puţ se poate face cu un furtun cu cuplă rapidă. Tubulatură de 110 mm legată direct la canalizare sau la fosa septică.

 Dotare:
Aparatură: aparatură electrocasnică modernă cu consum redus: plită electrică 2 ochiuri, hotă electrică.

 

Casute-Modele

Casute mobile "La Famiglia"

Casutele mobile sunt concepute cu un nivel, în gama de dimensiuni: 2,50 x 6,5 m; 3,00 x 6,25 m; 4,25 x 7,50 m; 5,00 x 10,35 si 6.25 x 11.65 m. Mai exista o varianta cu 2 nivele (parter + semi mansarda) cu dimensiunea 7,50 x 5,00 m pe nivel.

Casute-Modele